Frank kan næsten ikke få armene ned

Clinic lifestyle: Eller, jo det kan han. Både op og ned, men før behandling hos Manuela Danneskiold-Samsøe kunne han hverken det ene eller det andet. Frank Svendsen fra Faxe Ladeplads er 76 år gammel og har hele sit liv arbejdet på savværk og det er nok det arbejde der havde givet ham ’frosne skuldre’ – altså en tilstand hvor man ikke kan løfte sine arme. Frank kunne løfte armene til omkring vandret, og kunne næsten ikke sove på grund af smerter. Det har stået på i flere år og er langsomt blevet værre og værre, men så læste jeg en artikel om Manuela, og kontaktede hende’, fortæller Frank.

Det var sidst på efteråret, at han begav sig til Strandhovedvej hvor Manuela har sin klinik, og til sin store overraskelse så kunne han løfte begge arme op over hovedet allerede efter den første behandling. ’Jeg ved ikke hvordan hun bar sig ad. Jeg forstår det ikke, men det kan jo også være ligemeget, bare det virker’, siger Frank med et stort smil, samtidig med at Manuela skynder sig at sige, at det altså ikke er alle der bliver helbredt så hurtigt som Frank. Nu går han til behandling hos Manuela en gang om måneden, bare for at sikre sig, at han kan blive ved med at svinge med armene.

Manuela Danneskiold-Samsøe er registreret alternativ behandling (RAB), hvilket bl.a. betyder at man kan få tilskud fra Sygesikringen Danmark – men det betyder også at man er sikker på at behandleren har gennemgået en ordentlig uddannelse, og vedligeholder denne.Manuela Danneskiold-Samsøe er uddannet tandplejer, akupunktør og kinesiolog i Danmark, Schweiz og Kina og er Registreret Alternativ Behandler hos Sundhedsstyrelsen.

Artiklen er udgivet i Ugebladet Møn